Vision Consort bv
Burg. Wittestraat 26
5616 DB Eindhoven
The Netherlands
Telefoon: +31 (0)40 2525292
Telefax: +31 (0)40 2572195
Email: info@visionconsort.nl
Web: www.visionconsort.nl

Navigatie

 

Profiel

  Vision Consort is een onafhankelijk adviesbureau dat zich bezig houdt met procesverbetering in de industrie, ICT sector en bij de overheid. We zorgen ervoor dat met name ontwikkelprocessen inzichtelijk gemaakt, gedefinieerd en geoptimaliseerd worden. Waarbij we onze klant leiden door het verbeterproces, van strategisch tot operationeel niveau, met als doel onze kennis over te dragen.

  Vision Consort geeft niet enkel advies aan organisaties maar zet deze adviezen ook om in een implementatie door een integrale aanpak voor de uitvoering van de voorgestelde oplossing. Zo adviseert en begeleidt Vision Consort organisaties bij het invoeren van verbeterprogramma’s, gebruik makende van referentiemodellen en standaarden zoals SPICE, CMM(i), DSDM, ISO 12207, Prince2 en IEEE.

  Wij doen assessments, maken verbeterplannen, begeleiden de implementatie van senior management tot werkvloer, coachen de werknemers van de klant en meten het succes van de implementatie. Om dit te realiseren ontwikkelen we competenties, modellen en het begrip van huidige en toekomstige processen.

  Vision Consort is opgericht in 1994 in Eindhoven. Naast ons Nederlandse kantoor hebben we een kantoor in Brussel, Belgie.

  De roots van Vision Consort liggen in het gebied van Software Process Improvement (SPI). Deze term verwijst naar verbeteringen die op proces en project gebied, met als doel de kwaliteit, productiviteit en voorspelbaarheid van softwareontwikkeling, -aankoop, en –beheer te verbeteren. Samen met onze klanten hebben we de methoden voor verbetering verbreedt naar het terrein van het productcreatie proces.

  Productontwikkeling is een vak apart. Vakmanschap op zichzelf is goed, maar vakmanschap alleen is in de huidige wereld van complexe industriële omgevingen niet meer voldoende. Projecten zijn vaak complex en omvangrijk. Het is niet altijd even gemakkelijk om kwalitatief goede producten of diensten te ontwikkelen binnen de afgesproken tijd en binnen het afgesproken budget. Zeker niet als ook nog een deel uitbesteed wordt aan een andere partij – in het land (subcontracting/outsourcing) of overzees (offshoring). De effecten zijn bekend: uit de hand gelopen projecten, steeds veranderende klanteneisen en specificaties, verdrinken in onderhoud, inadequaat versiebeheer en gebrek aan documentatie. Dit alles maakt ontwikkeling duur. En op het einde worden klanten vaak geconfronteerd met te late leveringen, slechte productkwaliteit en hoge herstelkosten.

  Met de kennis van Vision Consort zal er meer structuur in uw organisatie ontstaan en in samenwerking met onze consultants kan men rekenen op een lange ervaring met het opstarten en ondersteunen van veranderingsprojecten in grote en kleine ondernemingen. Wij delen graag onze kennis met u en helpen u met het zoeken naar een oplossing die zowel bij de doelstellingen als bij de inhoud van uw organisatie past.